Radat & ohjeet

Radoilla noustaan turvallisesti 2-12 metrin korkeudella. Kuusi eritasoista rataa antavat sopivasti haastetta kaiken tasoisille seikkailijoille.

PERHERADAT

(radat 1-3)

Taso: helppo

Perheradat ovat helppoja perusratoja, jotka soveltuvat erinomaisesti aloitteleville seikkailijoille sekä esim. perheille yhdessä edettäviksi. Näiltä radoilta löydät monia mukavia haasteita; erilaisia siltoja edettäväksi, verkkoesteitä ja liukuja monenmoisin tavoin. Rata 1 on tarkoitettu vain lapsille.

KAIKKI RADAT

(radat 1-5)

Taso: helppo – haastava

Radat 3-5 ovat hieman vaativampia ja haastavat sinua perusratoja enemmän. Kaikenlaista hauskaa on luvassa lisää; erikois liu-ut, keinut metsikön päällä ja haastat itsesi kiipeilyseinämillä yläilmoissa.

TURVAL­LI­SUUS­­

 

 • Kaikki käytettävät välineet ovat asianmukaisia asiakkaiden turvallisuuden takaamiseksi.
 • Puisto on tyyppihyväksytty ja sillä on CE-merkintä.
 • Koko henkilökunta on saanut ERCA:n (European Ropes Course Association) virallisen seikkailupuisto-ohjaajan ja pelastajan koulutuksen.
 • Suoritamme vuosittain standardin mukaiset tarkastukset kuten vuosi- ja puustotarkastuksen.
 • Asiakkaat käyttävät seikkailuradoilla kokovartalovaljaita ja jatkuvavarmisteista saferoller järjestelmää.
 • Pelisääntöjä noudattava asiakas on aina kytkettynä turvalinjaan, mikä takaa turvallisen ja elämyksellisen seikkailun.
 • Seikkailu luonnossa asettaa toiminnalle rajoitteita, joiden johdosta puisto voidaan joutua sulkemaan joko kokonaan tai osittain. Ostettuja lippuja ei vaihdeta eikä lunasteta takaisin.

PELI­SÄÄNNÖT

 1. Kuuntelen annetut ohjeet ja toimin niiden mukaisesti.
 2. Huolehdin osaltani varusteista ja puiston rakenteista vahingoittamatta niitä tahallisesti. Mikäli en noudata tätä ohjetta, olen korvausvelvollinen aiheuttamastani vahingosta.
 3. Valjaat päällä tupakoiminen on ehdottomasti kielletty.
 4. Noudatan puiston radoilla olevia ohjeita ja opasteita.
 5. Luonnossa ja puissa liikkuminen saattaa aiheuttaa mm. vaatteiden likaantumista ja naarmuja tai mustelmia. SeikkailuSveitsi ei vastaa näistä. Kuten normaaleissa urheilu- ja liikuntatilanteissakin, seikkailijan oma tapaturmavakuutus vastaa vahingoista. Mikäli loukkaan itseni seikkailuradalla, ilmoitan siitä välittömästi henkilökunnalle.
 6. Pidän alueen siistinä (roskat roskikseen) ja liikun vain merkityillä alueilla.
 7. Tunnistan suorituskykyni ottamatta turhia riskejä. Mikäli terveydentilassani on jotain, minkä arvelen aiheuttavan riskin, ilmoitan siitä henkilökunnalle ennen radoille menoa.
 8. En seikkaile päihtyneenä tai huumausaineiden alaisena. Kyseisten aineiden tuominen alueelle on kielletty.
 9. Osallistun seikkailuun täysin vapaaehtoisesti ja omasta halustani. Olen ymmärtänyt seikkailuun liittyvät riskit ja säännöt. Sitoudun noudattamaan niitä itseni ja muiden turvallisuuden takaamiseksi.